Over Jan Siegers C & C

Jan Siegers C & C (Coaching & Counselling) is een klein bureau bestaande uit ondergetekende en oproepbaar, een aantal deskundige zzp'ers. Professionals in hart en nieren. Het eerste contact hebt u altijd met Jan en daarom is het interessant om iets meer van hem te weten.

Wie is Jan Siegers?

Ik beschik over de nodige ervaring en levenswijsheid en dat kan ook, want ik ben de vijfenzestig een paar jaar gepasseerd. Werkte in de hulpverlening en gezondheidszorg, in functies variërend van groepsleider, mentor tot directeur. Na een burn-out heb ik 10 jaar een eigen commerciële onderneming gehad in de recreatieve sector. Een camping en kanoverhuur, eigenhandig opgebouwd, dat wel.

Later ging ik weer aan de studie. Nooit te oud om te leren dus. Studeerde voor Arbeids- & Organisatiedeskundige. Na mijn studie werkte ik enige jaren als A&O'er bij een P&O-adviesorganisatie. Vanaf eind 2002 sta ik met Jan Siegers C & C weer op eigen benen met een eigen praktijk. Eerst vanuit Nieuwolda en later vanuit Niekerk. Vlak bij de grens Groningen - Friesland. 

Na mijn HBO, verschillende managementopleidingen en de studie Arbeids- en Organisatiedeskundige, volgde ik 3 jaar een opleiding Gestaltmethodisch werken. Ben geregistreerd Basis-Counsellor. Was jaren docent/ trainer/ coördinator bij Academie Gradatim, een opleiding voor coaching, counselling en psycho sociaal werk.

Heb ruime ervaring in de begeleiding. Zowel individueel als in groepen c.q. teams. Ook ken ik het vak van de andere kant en volgde zelf enige jaren Gestaltherapie. Heb twee jaar geassisteerd in een Gestaltgroep. Ziekte, burn out, depressie en het zwarte gat, ik ken het persoonlijk en je mag me rustig een ervaringsdeskundige noemen. Aan de lijve heb ik ondervonden dat je je na een ziekte weer terug kunt knokken naar herstel, naar een baan of eigen bedrijf. Kortom: ervaring maakt de meester. Bewustwording en contact zijn in mijn werk sleutelbegrippen. Het logo van mijn bedrijf wil dit ook symboliseren: de loper (of raadsman) loopt een tijd met de jou, met de cliënt mee, maakt contact, confronteert, geeft begeleiding, inspireert, geeft raad en vervolgens scheiden onze wegen zich weer.......